Bransje / Kategori

Firma info
Mette Werner, forfatter
Eilert Sundts gate, 0259 OSLO

Mob: 954 49 549

Epost
Web


UtstillerMette Werner, forfatter

Produkter - tilbud
Om - firmabeskrivelse
Kontakt

Om - firmabeskrivelse
OM FORFATTEREN

Mette Werner er født i Oslo i 1952. Hun er utdannet filmauteur fra The Gray Film Atelier i USA og har ettårig kurs for produksjonsassistenter fra NRK fjernsynet i tillegg en rekke kurs og seminarer i dramaturgi og skapende prosesser.Werner debuterte med en novelle i tidsskriftet Vinduet i 1978. I 1980 ble hun ansatt i Teamfilm a.s. som manusforfatter. Samme år kom novellefilmen Rabies og i 1982 novellefilmen Reisen. Werner har skrevet hørespill, artikler, noveller og romanene Jennys mamma, 2013 og Ti stille dager, 2017. I tekstene sine setter hun søkelys på vanlige mennesker liv. Reisen handler om integrering av psykisk utviklingshemmede i samfunnet, Jennys mamma tar for seg seksuelle overgrep i en familie og i Ti stille dager settes en alminnelig, vestlig kvinnes livserfaringer opp mot Østens filosofi: hinduismens guder og Buddhas lære om veien til Nirvana.
Gjennom årene har Mette Werner opphold seg lengre perioder i Sveits, USA, India, Spania og Argentina. Etter endt lærerutdanning (1999) har hun kombinert skrivingen med undervisning i ungdomsskolen.
PRISER

Novellen Brevet premiert bidrag i NRKs manuskriptkonkurranse “Norge i år 2000”, 1979

Novellefilmen Reisen basert på Mette Werners manus ble utropt til Norges beste kortfilm på Den norske Kortfilmfestivalen 1982. I 1983 vant den prisen som Best Fiction Film på Tampere Film Festival, Finland.
Produkter - Tilbud
Kan Buddhas lære være veien til lykke? TI STILLE DAGER - en roman om meditasjon
Siv er i India for å skrive om religiøs kunst. Etter måneder på tog mellom byer og fjell skal hun endelig falle til ro på en p...
copyright 1997-2021 ALTERNATIVopplysningen DA -Les mer
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. Bruk av automatiserte tjenester (Roboter, spidere, indeksering m.m.) for systematisk eller regelmessig gjennomgang er ikke tillatt. All kopiering og vidreformidling av innhold fra alternativ.no er ulovlig.